Σχετικά

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Η ΠΡΟΝΑΙΑ ΑΘΗΝΑ είναι πολιτιστικός και ανθρωπιστικός σύλλογος με κύριους στόχους την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την φροντίδα των συνανθρώπων μας.

Στηριζόμενοι στις πανανθρώπινες αξίες του Ελληνισμού, που μας άφησαν ως πνευματική παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας, δείχνοντας μας την Ελληνική κοσμοθέαση για το ΕΥ ΖΗΝ, υλοποιούμε έργα ωφέλιμα για το κοινό καλό.

Με αγάπη για την Ελλάδα, για τους Έλληνες, για την ιστορία μας, για τον πολιτισμό μας που τόσα έχει προσφέρει στην Ανθρωπότητα.

Σύνθημά μας:  Αγάπη για τον Πολιτισμό!  Αγάπη για τον Ελληνισμό!

Η ονομασία ΠΡΟΝΑΙΑ ΑΘΗΝΑ επιλέχθηκε γιατί συμβολίζει την πλευρά της Θεάς Αθηνάς που προνοούσε, φρόντιζε και προστάτευε τους Έλληνες. Προς τιμήν της Προναίας Αθηνάς είχε χτιστεί από τον Φίλιππο Β’, τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο ναός με το ίδιο όνομα στους Δελφούς, όπου δεσπόζει και σήμερα και αποτελεί παγκοσμίως το σύμβολο των Δελφών.

Το σήμα μας αποτελείται από δύο ανοιχτά χέρια που «αγκαλιάζουν» τους τρεις κίονες που βρίσκονται στο μέσω, συμβολίζοντας την αγάπη και την φροντίδα που χρειάζεται ο Ελληνισμός και από πάνω προστατευτικά, βρίσκεται το όνομα ΠΡΟΝΑΙΑ ΑΘΗΝΑ. Τα χρώματα που έχουν επιλεγεί έχουν και αυτά τους συμβολισμούς τους. Κατ’ αρχήν το πορφυρό χρώμα προσδίδει την θηλυκή ενέργεια που εκδηλώνεται μέσω της αγάπης και της φροντίδας. Το μπλε στους κίονες συμβολίζει την Ελλάδα και τον Ελληνισμό ενώ το κίτρινο εντός των κιόνων συμβολίζει το φως που εκπέμπει ο Ελληνισμός και η χρωματική διαβάθμισή του από πιο σκούρο σε πιο φωτεινό, συμβολίζει το όραμά μας να ξαναλάμψει ο Ελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]