Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του Αλέξανδρου Υψηλάντη

Με κάθε επισημότητα τιμήσαμε σήμερα την οικογένεια Υψηλάντη για την μεγάλη συνεισφορά της στην πατρίδα μας στον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πεδίο του Άρεως και μπροστά στο μνήμα του Αλέξανδρου Υψηλάντη.
Με αφορμή τον θάνατό του στις 31/1/1828 τιμήσαμε τόσο τον ίδιο και τους γονείς του Κωνσταντίνο και Ελισσάβετ όσο και τα αδέλφια του Δημήτριο, Νικόλαο, Γεώργιο, Γρηγόριο, Αικατερίνη και Μαρία.
Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον πατέρα Πέτρο στον προαύλιο χώρο του ναού μετά από σχετική ομιλία του και ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, τον Πρόεδρο του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιο Λιάσκο, τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή τέως υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κ. Γεώργιο Τσαλουχίδη πρόεδρο της Πανελλήνιας ένωσης αξιωματικών “Αλέξανδρος Υψηλάντης”, την κ. Ιωάννα Φωκά πρόεδρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου, τον κ. Αντώνη Ξεπαπαδάκο πρόεδρο του Συνδέσμου απανταχού Λακώνων και τον κ. Ανάστο Δημητρόπουλο πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών.
Η πρόεδρος της Προναίας Αθηνάς κ. Σοφία Μιχαλοπούλου που ως Γεν. Γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών είχε τον συντονισμό των καταθέσεων στεφάνων και ομιλιών, κατέθεσε το στεφάνι της Προναίας Αθηνάς στην προτομή του Δημήτριου Υψηλάντη που βρίσκεται επίσης στο Πεδίο του Άρεως στην οδό των Ηρώων.
Ευχαριστούμε την φιλαρμονική του Δήμου της Αθήνας για την παρουσία της που λάμπρυνε την τελετή όπως και τους Ποντίους με τις παραδοσιακές φορεσιές από τον Σύλλογο Ποντίων Σουρμένων, λόγω της ποντιακής καταγωγής των Υψηλαντών.
Ευχή μας το πνεύμα και το παράδειγμα των Υψηλαντών και των Ιερολοχιτών να μας εμπνέουν πάντα και να μας υπενθυμίζουν πως αξίζει να αγωνιζόμαστε για υψηλά ιδανικά!