Εσπερίδα “Η αναζήτηση της αλήθειας για την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια”

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης πραγματοποιηθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου εσπερίδα με θέμα “Η αναζήτηση της αλήθειας για την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια” στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που υλοποιούμε από το 2019 ως Προναία Αθηνά σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Απανταχού Λακώνων ο Λυκούργος και την Κοσμόπολις.
Την έναρξη της εσπερίδας έκανε η πρόεδρος της Προναίας Αθηνάς κ. Σοφία Μιχαλοπούλου και ακολούθησαν οι ομιλίες του κ. Γεώργιου Δημακόγιαννη, εκδότη της “Αδούλωτης Μάνης”, του κ. Αντώνη Ξεπαπαδάκου, ιστορικού και προέδρου του “Λυκούργου”, της κ. Παναγιώτας Καρούνου, εκπαιδευτικού, του κ. Τζανέτου Φιλιππάκου, στρατηγού και επικεφαλής παρατάξεως του Δήμου Ανατολικής Μάνης και του κ. Κυριάκου Κόκκινου, δικηγόρου και προέδρου της “Κοσμόπολις”.
Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν όπως οι ιατρικές γνωματεύσεις της δολοφονίας και οι καταθέσεις των μαρτύρων, αποδεικνύουν ότι δεν ήταν οι Κωνσταντίνος και Γεώργιος Μαυρομιχάλης αυτοί που σκότωσαν τον πρώτο μας Κυβερνήτη, όπως εσφαλμένα θεωρούν εδώ και σχεδόν δύο αιώνες πολλοί Έλληνες.
Ως φορείς που ενδιαφερόμαστε για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας θεωρούμε χρέος μας να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην αποκατάσταση του δικαίου και του αληθινού!